Vegetarisk taco

Vegatarisk Taco

När man tänker på tacos går tankarna ofta till en stor gryta fylld med köttfärs, men faktum är att alla inte är lika intresserade av att äta kött. Det är emellertid inte ofta som det yttras något om alternativ till detta men det är väldigt enkelt att göra en vegetarisk taco. Bäst är det självklart att göra denna typ av Taco när det är sommar och du kan få tag i färska råvaror, men det går självklart även bra under vintertid även om råvarorna tenderar att vara lite sämre.

Ingredienser

Olivolja att steka i

Cirka 1 kopp av hackad zucchini eller squash

En halv hackad gul lök

Några hackade vitlökar (beroende på hur mycket du gillar vitlök)

En stor grön chili utan frön eller stjälk. Hacka denna fint.

En halv jalapeño finhackad

En nypa mald kummin

En nypa oregano

Salt

1 hackad tomat

4 stora tortillias

Önskad mängd fetaost

Fyra skivor cheddarost

Några kvistar av färsk koriander

Tillagning av vegetarisk taco

  1. Börja med att hetta upp en stekpanna med olivolja och lägg i zucchini, gul lök, vitlök, grön chili och jalapeño i stekpannan. Stek alla grönsaker tills de blviit ljusbruna. Lägg i tomaterna och oreganon och sänk värmen något.
  2. Nu ska du värma tortilliasen och det går att göra antingen i en stekpanna, vilket rekommenderas, men det går även att göra i mikrovågsugnen. Det går även att göra egna tortillias vilket kräver lite extra tid.
  3. Börja med att värma upp en panna och häll på lite olivolja. När det är varmt lägger du på Tortillian och värmer tills det bildas små bubblor på den. Lägg då på cheddarosten och vänd sedan tortillian så att sidorna är vikta mot varandra och osten smälter inuti.
  4. När du är klar med att hetta upp tortillian och osten är smält kan du ta bort dessa och börja med att lägga in den vegetariska blandningen i tortillian.

Detta går att variera på en mängd olika sätt och du kan enkelt välja de tillbehör som du gillar bäst.

Du kan lämna en kommentar om du vill.

Lämna en kommentar