Tacosås - recept

Det blir ingen komplett tacos utan tacosås. Nedan hittar du olika recept på tacosås för mysiga tacokvällar! Tacosåser som är enkla att göra för hela familjen.

Läs mer

Enkel tacosås


Ingredienser:

  • 1 finhackad gullök
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 burk hela tomater (ca 400 gram)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 tsk socker
  • 1–3 urkärnade och finhackade jalapeños (beroende hur starkt det ska vara)

Gör såhär:

  1. Fräs löken mjuk och tillsätt sedan alla kryddor
  2. På med tomatpurén och grönsaksbuljongen
  3. Häll i tomaterna och sjud 20 min under omröring. Mixa sedan till en grov sås och smaka av med salt.
  4. Kyl ner såsen och servera.

Stark tacosås


Ingredienser:

  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 torkade aprikoser
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 förpackning krossade tomater (ca 500 g)
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 - 2 krm finhackad habanero
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja till stekning

Gör såhär:

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken
  2. Finhacka aprikoserna
  3. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull cirka 3 minuter.
  4. Tillsätt aprikoser och tomater
  5. Krydda med kanel samt spiskummin
  6. Småkoka cirka 5 minuter
  7. Tillsätt chilin och koka ytterligare 1 minut
  8. Tillsätt ättika och salt
  9. Låt salsan kallna