Tacogratäng – recept

En god tacogratäng är en god och populär maträtt som uppskattas av hela familjen! Det är enkelt att göra och kan serveras på flera olika sätt. Tack vare att köttfärsen är tillagad i ugnen, får den en saftigare och smakrikare upplevelse. Välj att äta tacogratäng med mjuka tortilla eller en tacogratäng med nachochips. Nedan hittar du vårt favoritrecept!

Läs mer

Ingredienser:


Köttfärsmixen

  • 750 gram köttfärs
  • 3 gula lökar
  • 1,5 paprika
  • 1,5 påse tacokrydda
  • 1,5 burk krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor

Ostfyllning

  • 1,5 burk crème fraiche
  • 1,5 ask philadelphiaost

Strö över

  • 1,5 purjolök
  • 3 dl riven ost

Så gör du:


  1. Finhacka löken och släng i den i en panna med smör. När löken har brynts lägger du i köttfärsen
  2. Lägg sedan i tacokryddan, krossade tomater, paprika och vitlöksklyftorna
  3. Häll allt från kastrullen i en ugnssäker form.
  4. Blanda ihop crème fraiche och philadelphiaost så dessa blandar sig ordentligt.
  5. Bre sedan ut detta som ett lager ovanpå köttfärsen i formen.
  6. Strö den strimlade purjolöken och den rivna osten över gratängen.
  7. Gratinera sedan gratängen i 200 grader i mitten av ugnen under cirka 20 minuter.