Tacogratäng

Gratäng med nachochips

Det är sällan något som slår en härlig tacogratäng som också är väldigt uppskattad av både barn och vuxna. För att få till en riktigt bra och god tacogratäng är det viktigt att göra en lyckad köttfärs med tacosmak. Receptet nedan är avsett för 6 personer och har en ganska mild smak. Vill du ha en starkare gratäng går det naturligtvis bra att lägga till lite chiliflakes eller färsk chilifrukt om så önskas. 

Tacoköttfärsen
750 gram köttfärs
3 st lök, gul, hackad
1,5 st paprika
1,5 påse tacokrydda
1,5 burk tomater krossade
3 st vitlöksklyfta

Oströra
1,5 burk crème fraîche
1,5 ask Philadelphiaost

Att strö över
1,5 st purjolök
3 dl ost riven

Tillagning

  1. Finhacka den gula löken och släng i den i en panna med smör. När löken har brynts lägger du i köttfärsen så att även denna bryns.
  2. Lägg sedan i tacokryddan (välj din egen styrka och märke), krossade tomater, paprika och vitlöksklyfta.
  3. När allting har fräst samman häller du i allt från kastrullen i en ugnsäker form. Denna kan du nu lämna för att gå över till oströran.
  4. Blanda ihop crème fraîche och philadelphiaosten så att dessa blandar sig ordentligt. Bre sedan ut detta som ett lager ovanpå köttfärsen i formen. Se till att det är jämnt utbrett.
  5. Lägg sedan på den strimlade purjolöken och den rivna osten över gratängen. Välj gärna en ost med mycket smak.
  6. Gratinera sedan gratängen i cirka 200 grader i mitten av ugnen under cirka 20 minuter. Se så att osten är smält så vet du att gratängen är färdig.

Detta kan serveras med en god sallad och nachochips. Det är även gott att ha till guacamole och tacosås.

Du kan lämna en kommentar om du vill.

One Response to “Tacogratäng”

  1. Svirre skriver:

    Detta är bara så himla gott! Älskar verkligen tacogratäng och barnen blir som galna.. Kan varmt rekommenderas!

Lämna en kommentar