Nyttig tacos och taco-tillbehör

Nyttiga tacos

Att äta tacos är något som innebär stor njutning för oss som älskar denna typ av mat, men det innebär också att man får i sig en hel del kalorier. Det finns emellertid sätt att göra en tacomåltid lite nyttigare så att det kan jämföras med en lite vanligare måltid och man blir inte heller lika däst som annars kan upplevas efter en traditionell tacomåltid.

De onyttigaste delarna en tacomåltid består av är om man använder sig av en fet och lite sämre typ av köttfärs. En annan del som ofta används är créme fraiche som både blandas i guacamole och äts direkt i tacosen. Den tredje delen som kan addera många kalorier är osten som ofta är ett omtyckt tillbehör på tacobordet. Man ska naturligtvis inte hoppa över någon av dessa härliga tillbehör men det går att byta ut dessa mot andra – bättre alternativ.

Välj bra köttfärs

Istället för att snåla på köttfärsen så är det bra att välja en köttfärs som är bra. Det finns relativt många att välja på. Välj alltid nötfärs och kontrollera om det är en fettsnålare variant eller en med mer kött i. Välj den som har ett högre köttvärde. Dessa är lite dyrare men det smakar godare och är nyttigare.

Istället för créme fraiche

Istället för att använda créme fraiche som taco-tillbehör kan man använda kvarg. Denna är lite surare än créme fraiche men i övrigt fungerar den lika bra när den får tillagas kall. Det innebär även att den kan användas för att blanda guacamole. Tänk dock på att den har en någorlunda utmärkande smak så det kan behövas lite mer kryddor. Kvarg är fettsnålt och väldigt proteinrikt!

Istället för ost

Många som köper ost till tacos köper den billiga varianten som är helt smaklöst. Ostens funktion i en taco är att ge smak av ost, inte att fungera som ett sorts tuggmotstånd. Så istället för att välja en dålig billig ost, välj istället en med mer smak som kanske kostar lite mer. Fördelen är att du kommer behöva använda betydligt mindre ost för att få samma smak. Övrigt utrymme kan du fylla ut med andra nyttigheter och ändå få samma smak.

Lycka till med dina nyttigare tacos och skicka gärna in tips till oss!

Du kan lämna en kommentar om du vill.

Lämna en kommentar