Tacopaj

Het Tacopaj

Är det dags för en mumsig tacopaj ska du se till att det finns bra med utrymme i magen. Har man väl börjat äta så är det svårt att sluta. En tacopaj är väldig enkel att göra och kan kombineras med dina favoritingredienser och tacotillbehör som du tycker om bäst.

Ingredienser till 6 portioner

Smördegen
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk paprikapulver
2 msk vatten

Tacofyllning till pajen
500 g nötfärs
1 msk smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche paprika chili
2 dl lätt crème fraiche
250 g körsbärstomater
1 dl yellow chili eller green jalapeño
150 g riven ost (välj en med mycket smak)
1 tsk paprikapulver

Tillagning pajskal

  1. Sätt på ugnen på 225 grader och ta fram en bunke.
  2. Blanda smör, mjöl och paprikapulver i en bunke och knåda till en grynig massa.
  3. Häll sedan i vattnet och arbeta ihop till en deg som sedan trycks ut i en ugnsfastform. För detta receptet är en form med cirka 25 cm i diameter lämplig.
  4. För att pajskalet inte ska bli bubbligt görs några håll med en gaffel. Sätt sedan in pajskalet i kylskåpet i 20-30 minuter.
  5. Förgrädda pajskalet i ugnen i cirka 15 minuter.

Tillagning tacofyllning

  1. Lägg i en klick smör i stekjärnet och bryn köttfärsen.
  2. Lägg sedan i tacokryddan och vatten och låt koka i cirka 5 minuter.
  3. Blanda de båda créme fraicherna i en liten skål.
  4. Låt vätskan från jalapeñon eller chilin rinna av
  5. Fyll nu det tomma pajskalet med köttfärs och bred på ett täcke av créme fraiche ovanpå
  6. Avsluta med att lägga på skivade tomater och jalapeño, strö över ost och slutligen pudra lite med paprikapulvret.
  7. Sätt sedan in pajen i ugnen och låt den grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter tills du ser att osten har fått en gyllenbrun färg.

Serveras med gräddfil/crème fraiche och nachochips.

Du kan lämna en kommentar om du vill.

Lämna en kommentar