Hemlagade tortillas

Hemlagade tortillas

Goda hemgjorda tortillas som kan användas för att fyllas med olika ingredienser för en fantastisk taco-smakupplevelse. Detta recept ger cirka 20 tortillas bröd som räcker till 4 personer och tar cirka en timme att göra, inklusive de 30 minuter det tar för degen att jäsa.

Ingredienser:

  • 8 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 0, 5 dl olja
  • 0, 5 tsk salt
  • 1, 5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Börja med att blanda mjöl, salt och bakpulver i en skål. Rör därefter ned olja och vatten och fortsätt att röra om tills degen har blivit jämn och smidig.
  2. Lägg därefter en kökshandduk över skålen och låt degen jäsa i cirka 30 minuter på en sval plats.
  3. När degen har fått jäsa klart så delar man upp degen i cirka 20 lika stora delar. Lägg därefter varje del på ett mjölat bord och kavla ut degen så att den blir någorlunda rund och har en tjocklek av cirka 2 mm.
  4. Grädda slutligen bröden 2 minuter på varje sida i en torr stekpanna på medelvärme.
  5. Lägg därefter upp bröden på ett serveringsfat och täck över med en kökshandduk så att de behåller värmen, servera så snart som möjligt.
  6. Om brödet hunnit svalna så blir det hårt, man kan då mjuka upp brödet genom att värma det en kort stund i stekpannan.

Serveringstips
Servera tortilla-brödet tillsammans med en fyllning bestående av stekt kryddig köttfärs, sallad, paprika, röd lök, majs, gurka, riven ost och toppa med salsa och eventuellt gräddfil, naturell eller som kan smaksättas med vitlök. Vik ihop kanterna så att brödet försluts eller rulla ihop det till en rulle.

Du kan lämna en kommentar om du vill.

4 Responses to “Hemlagade tortillas”

  1. Veronica skriver:

    Supergoda! Tack för receptet 🙂

  2. Beulah O. Sexton skriver:

    Värm ugnen till 200 grader. Dela pastaplattorna i 12 bitar. Fördela fyllningen och lägg den som en sträng längs med en kant på pastan. Rulla ihop plattorna och lägg dem i en ugnsfast form med lite olivolja i botten. Riv parmesanosten och blanda den med crème fraichen, smaka av med salt. Häll blandningen över pastarullarna. Dela rödlöken på mitten och salta snittytan. Lägg lökarna med snittytan nedåt på en ugnsplåt med lite olivolja. Ugnsbaka rödlök och cannellonin i cirka 20 minuter till fin färg. Servera gärna med en fräsch sallad.

  3. Matmedmera skriver:

    Fint recept. Det vill jag testa också!

  4. Sara skriver:

    Ganska svårt men oj så gott det blir när man lyckas! 🙂

Lämna en kommentar