Fajita – recept

Fajitas härstammar från det mexikanska köket. Denna maträtt serveras med någon form av kött i en tortilla, exempelvis ett majsbröd. De vanligaste köttyperna som används i fajitas är kyckling, griskött, räkor eller biff. Nedan hittar du ett gott recept på en kycklingfajita som passar hela familjen!

Läs mer

Ingredienser för kycklingfajita - 4 personer:

  • 600 gr kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 grön paprika
  • 1 gul lök
  • 8 tortillabröd
  • Rapsolja för stekning
  • ½ lime
  • Kryddblandning

Så gör du:

  1. Strimla kycklingfilé i tjocka strimlor på längden.
  2. Stek i varm panna tillsammans med paprikan och löken
  3. Stek i 5 minuter och strö sedan över tacokryddan och stek ytterligare 2 minuter
  4. Ta bort från plattan och pressa den halva limen över.

Servera sedan med

  • Guacamole
  • Salsa
  • Gräddfil
  • Salladsblad
  • Riven ost

Fajitas - tillbehör

  • Mango
  • Avokado
  • Grönsaker
  • Salsa
  • Gräddfil
  • Ost
  • Creme fraiche